Раштани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Раштани е име кое го носат 3 села во Република Македонија. Од ист корен е и името на селото Раштак (Скопско), топонимот е словенски веројатно поврзан со глаголот „растење“ или „раст“.

Македонија[уреди | уреди извор]

Албанија[уреди | уреди извор]

  • Раштани — село во Албанија, недалеку од македонската граница