Проверка на слободата

Од Википедија — слободната енциклопедија
Проверка на слободата
АвторЈован Павловски
ЗемјаМакедонија Македонија
ЈазикМакедонија македонски
Жанрроман
Издадена
1998
Медиумпечатено издание

Проверка на слободатароман на македонскиот романсиер, драматург, поет, есеист, критичар и книжевен теоретичар Јован Павловски, објавена во 1994 година.