Предлошка:Специјална релативност

Од Википедија — слободната енциклопедија
 • Предлошкава содржи расклопни списоци со {{расклопен список}}. По основно, сите списоци се склопени.
  За списокот да се прикаже расклопен (отворен), применете го {{Специјална релативност |expanded=all}}
  (или, ако е овозможено, {{Специјална релативност |all}}, т.е. без „expanded=“).
  За да се прикажува расклопен даден список, а другите да останат затворени,
  use {{Специјална релативност |expanded=име на списокот}} (или, ако е овозможено, {{Специјална релативност |име на списокот}} )
  каде име на списокот е едно од следниве:
  "Основи", "Последици", "Време-простор", "Динамика", "Историја", "Луѓе"
  (изоставете ги наводниците).