Предлошка:Скала за важност

Од Википедија — слободната енциклопедија
Скала за оценување на важноста на темите
Важност Критериуми Пример

Врвна

Темата е исклучително важна, дури и пресудна, за нејзината специфична област. Таа е од голем интерес и кај непрофесионалци во полето. Обично станува збор за голема тема со повеќе поврзани статии. Ваква тема е задолжително застапена во една печатена енциклопедија. Македонија или Македонски јазик

Висока

Темата е очигледно значајна. Таа е интересна за, или ги погодува, многу од просечните читатели. Денес над Македонија или Охридско Езеро

Средна

Темата е од нормален приоритет и е значајна само во нејзиното поле на изучување. Добра статија на тема од средна важност би била корисна или интересна на многу читатели. Македонско-американски односи

Ниска

Темата е главно од специјален интерес, нуди тривијално знаење, или не е многу значајна дури и во нејзиното поле на изучување. Може да биде дел од многу поголема статија, или пак да е многу слабо поврзана со полето на изучување. Македонски куп во фудбал 2011-12
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Оваа скала за важност можете да ја приспособите за вашиот ВикиПроект со додавање на името на проектот и посебни критериуми и примери (од статии кои ги покрива проектот) за секоја класа на важност.

{{Скала за важност 
 |проект =
 |ВрвнаКритериуми =
 |ВрвнаПримери =
 |ВисокаКритериуми =
 |ВисокаПримери =
 |СреднаКритериуми =
 |СреднаПримери =
 |НискаКритериуми =
 |НискаПримери =
}}

Поврзано[уреди извор]

Предлошки за квалитет[уреди извор]

Предлошки за квалитет и важност[уреди извор]

Останато[уреди извор]

  • {{ВикиПроектСтатија}} — метапредлошка за создавање предлошки за бележење и оценување на статии за википроекти