Прејди на содржината

Предлошка:Статии по квалитет и важност

Од Википедија — слободната енциклопедија
Статистика за ВикиПроект Медицина
Статии по квалитет Статии по важност

Врвна

Висока

Средна

Ниска

? ? ? Вкупно
Избрана статија ИС 1 0 0 0 0 1
Добра статија ДС 1 1 0 0 0 2
класа
I
1 0 0 0 0 1
класа
II
1 0 0 0 0 1
класа
III
0 3 2 2 0 7
класа
IV
1 6 8 2 0 17
список 0 0 0 0 0 0
? ? ? 0 0 0 0 142 142
Вкупно 5 10 10 4 142 174
Обновете ги статистиките ()
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Оваа предлошка создава табела во која го дава бројот на статии по секоја класа за квалитет и за важност на одреден ВикиПроект, со врски до соодветните категории.

{{Статии по квалитет и важност
 |проект=
 |родителскаквалитет= 
 |родителскаважност= 
}}

За да ја искористите предлошкава за вашиот википроект, треба да го наведете името на проектот и родителската категорија за статии по квалитет и родителската категорија за статии по важност.

Дополнително, можете да го искористите параметарот порамнување= со вредности left, right или center за да одредите како да се поставува табелата на страницата.

Пример[уреди извор]

{{Статии по квалитет и важност
 |проект= Медицина
 |родителскаквалитет= Медицински статии по квалитет
 |родителскаважност= Медицински статии по важност
 |порамнување= center
}}

Ќе создаде:

Статистика за ВикиПроект Медицина
Статии по квалитет Статии по важност

Врвна

Висока

Средна

Ниска

? ? ? Вкупно
Избрана статија ИС 1 0 0 0 0 1
Добра статија ДС 1 1 0 0 0 2
класа
I
1 0 0 0 0 1
класа
II
1 0 0 0 0 1
класа
III
0 3 2 2 0 7
класа
IV
1 6 8 2 0 17
список 0 0 0 0 0 0
? ? ? 0 0 0 0 142 142
Вкупно 5 10 10 4 142 174
Обновете ги статистиките ()

Поврзано[уреди извор]

Предлошки за квалитет[уреди извор]

Предлошки за квалитет и важност[уреди извор]

Останато[уреди извор]

  • {{ВикиПроектСтатија}} — метапредлошка за создавање предлошки за бележење и оценување на статии за википроекти