Шаблон:Историја на Шведска

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Дел од серијалот за Шведска

Историја на Шведска

Great coat of arms of Sweden.svg
Античка историја

Рана историја
Историја на Шведска (800-1521)

Среден век

Историја на Шведска (1523-1611)
Историја на Шведска (1523-1611)
Шведска империја
Големите северни војни
Историја на Шведска (1772–1809)
Унија Шведска-Норвешка

Модерна Шведска

Прва светска војна
Втора светска војна
Студена војна
Шведска

Портал:Шведска

Видете исто така[edit source]