Прејди на содржината

Портрет на Амброаз Волар (Сезан)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Портрет на Амброаз Волар

Портрет на Амброаз Волармасло на платно од 1899 година од Пол Сезан, портрет на неговиот трговец со слики Амброаз Волар. Денес се наоѓа во Пти пале во Париз.