Портал:Религија/Избрана слика/2010

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Избрани слики се оние слики на порталот:Религија се оние за кои корисниците на Википедија ги сметаат за најквалитетни и најинтересни. Покрај едукативната и енциклопедиска содржина, сликата треба да има и уметничка вредност и да соодветствува со актуелните настани. Избраната слика мора да има регулирани авторски права.

Предлагачот на избраната слика потребно е на страницата за разговор да предложи слика која ќе биде ставена во увид за гласањето. Предлагачот на сликата потребно е да наведе и текст како опис на сликата која доколку биде избрана ќе биде наведен и текстот.

Гласањето се одвива така што секој може да го даде својот глас користејќи ги шаблоните: {{за}}, {{воздржан}}, {{против}} и {{коментар}}. При сумирањето на гласовите во предвид се земаат само гласовите на регистрираните корисници. Гласањето завршува последниот ден од месецот во 24 часот.

декември ноември
Jupiter Smyrna Louvre Ma13.jpg
Статуата на „Јуптер од Смирна“ во Лувр


Holy-water basin.jpg
Чаша со света вода од 17. век


октомври септември
Cao Dai temple (Vietnam).jpg
Верници во каодајски храм


Aziz-efendi-muhammad-alayhi-s-salam.jpg
Името „Мухамед“, напишано на сулус од раката на Хатат Азиз Ефенди


август јули
Kamakura Budda Daibutsu front 1885.jpg
Статуа на Буда во Камакура, Јапонија


AlphonseLévy Shofar.jpg
Рабин свири на шофар


јуни мај
Faravahar.svg
Фаравахар, еден од основните симболи на зороастризмот


Taopriest.jpg
Таоистички свештеник во Макао


април март
Graduale Aboense 2.jpg
Грегоријанската песна е традиционална средновековна црковна песна во католицизмот.


SriYantra color.svg
Шри јантра е хиндуистички симбол и јантра која ја претставува божицата на изобилството, Шри Лакшми.


февруари јануари
Inti Torre Tagle.png
Инти, богот на сонцето кај Инките


Lorenzo Lotto 017.jpg
Христовото раѓање, слика од Лоренцо Лото, 1523