Моника Белучи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Моника Белучи (2009)

Моника Белучи е родена на 30 септември во 1964 во градот на Кастло во Лама. Започнува да работи како модел за да ги плати студиите за факултет на универзитетот за право во Перуџа. Филмсаката кариеар ја започнува на почетокот на 90 тите години. Но нејзината популарност започнува да расте во 2000 та година кога игра во италијанскиот филм „Малена“. Во ноември 2007 постанува заштитно лице за Интимисими. Во 3 август во 1990 год. склучила брак со францускиод глумец Винсент Касел.