Категорија:Дистописки романи

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дистопии често можат да се најдат во научно-фантастичките романи и приказни. Погледнете ја статијата дистопија за разни дефиниции. Имајте на ум дека не постои една дефиниција за дистопија со којашто сите се сложуваат, бидејќи поимот обично се користи за нешто многу поспецифично од кошмарен свет или непријатна иднина.

Во оваа категорија треба да се сместуваат статии само ако се работи за јасно дистописки романи.

Видете уште: Категорија:Утописки романи.