Прејди на содржината

Касигијангуит

Од Википедија — слободната енциклопедија
Авионски поглед кон Касигијангуит

Касигијангуит (гренландски: Qasigiannguit) е град во западниот дел на Гренланд, во општината Касуитсуп. Со неговите 1.171 жители во 2013 година, тој е тринаесеттиот град по големина на Островот, кој воедно е основан во 1734 година.