Калин Врачански

Од Википедија — слободната енциклопедија
Калин Врачански
Родено имеКалин Врачански
Познат(а) и какоКалин
Роден(а)9 јуни 1981
Бугарија Црвен Брег, Бугарија
Занимање/њаГлумец

Калин Врачански е глумец од Бугарија.

Роден е во град Црвен Брег, Бугарија. Живеел е во град Роман, Мездра, Врачанска област има брат и сестра. Тренирал е таекуондо.

Во гимназијата во Роман завршува специјалност "Банкарство". Во 2002 година завршува во НАТФИЗ, специјалност "Глума" во класот на проф. Здравко Митков. По завршувањето на високото образование служи во БА за 6 месеци.