Документација

Од Википедија — слободната енциклопедија

Општо земено, документација е било кој материјал за комуникација (текст, видео, аудио или нивна комбинација) што се користи за да објаснат одредени одлики на еден предмет, систем или процедура. Често се користи во контекст на инжинеринг, каде што генерално се користат книги или компјутерски податотеки (како HTML страни) што означуваат структура и компоненти, или од друга страна, операција на систем/производ.