Дамата со камелии

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Дамата со камелии (француски: La Dame aux camélias) - роман на францускиот писател Александар Дима (Синот) од 1848 година.

Содржина[edit | edit source]

Обработки на Дамата со камелии[edit | edit source]

Темата од романот „Дамата со камелии“ била обработена и во други музички и филмски дела:

Наводи[edit | edit source]

  1. Клеопатра - балет на Василиј Медведев (Русија) - светска премиера. Скопје: Македонска опера и балет, 2016, стр. 22.