Википедија:Ревизија на избрани статии/2016

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Кратенки:
ВП:РИС

Featured article star - cross.svg Ревизија на избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан 
1 Арарат Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
2 Обичен сколовранец Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
3 Отворање (шах) X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
4 Храм на небото Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
5 Германски музеј Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
6 Бреза Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
7 Ѕид Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
8 Дрезден X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/1/1
9 Безијеова крива Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
10 Комптонов ефект Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
11 Фламански поговорки Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
12 Зимски олимписки игри 2014 Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
13 Веројатносен распоред Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
14 Национална библиотека на Франција Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
15 Петар Поп Арсов X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/2/0
16 Велес X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/1/1
17 Република Крим Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
18 Лаошки јазик Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
19 Историја на парите во Македонија Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/0/1
20 Симон де Бовоар Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
21 Стандарден британски изговор Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
22 Кармина Бурана Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
23 Орбита Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
24 Ана Болејн Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
25 Плима и осека X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
26 Крв X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
27 Бајројт Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
28 Рококо Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
29 Стандарден модел Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
30 Бор (дрво) Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
31 Историја на САД X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
32 Кориолисова сила X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/2/0

Поврзано[уреди извор]