Википедија:Почетен курс (Заклучок)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Почетен курс   Уредување   Форматирање   Викиврски   Википроекти   Надворешни врски   Разговорни страници   Не заборавајте   Зачленување   Заклучок    

Готови сте

Сега ги знаете најважните работи за придонесување на Википедија. Имете коментари или фидбек за овој почетен курс? Чувствувате дека нешто не е добро објаснето, или сакате да знаете нешто што не е овде наведено? Слободно обратете ни се преку оставање на коментар на страницата за разговор. Ако имате потреба од дополнителна помош, главниот материјал се наоѓа во Помош:Содржина (секогаш постои врска преку левата странична лента за интеракција, под Помош).

Корисни врски

  • Помошна табела која ги содржи најосновните команди на Википедија, за брзо потсетување.
  • Прирачникот за стил дава напатствија за тоа каков треба да биде енциклопедискиот тон на една статија.
  • Селската чешма е централното место за поставување на прашања и добивање на одговори. Содржи повеќе подпортали за различни видови на помош.
  • ЧПП (често поставувани прашања) - нуди одговор на некои најосновни аспекти на Википедија.
  • Како да уредам страница содржи подетални информации во врска со уредувањето.
  • Азбучен индекс на статии за пребарување на статиите по нивниот наслов.
  • Список на администратори - поодговорните уредувачи на Википедија, можете да ги контактирате за каква било техничка консултација или услуга.


Поздрав, и добро уредување!