Роса

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Роса на лисја
Роса

Росата се појавува кога водената пареа се кондензира на билките во вид на капки кога тие имаат пониска температура од пареата, може да се појави и на други предмети.Роса е водена пареа која паѓа на земјата како капки дожд.