Thief II: The Metal Age

Од Википедија — слободната енциклопедија
Крадец II: Металното доба
Thief II: The Metal Age
Изработувач(и) Looking Glass Studios
Издавач(и) Eidos Interactive
Режисер(и) Стив Пирсол
Дизајнер(и) Тим Стелмах
Ренди Смит
Програмер(и) Алекс Дуран
Вилијам Фаркуар
Пат Мекелхатон
Уметник(ци) Марк Лизот
Композитор(и) Ерис Бросиус
Серијал Крадец
Погон Dark Engine
Подлоги Microsoft Windows
Датум на издавање СА: 23 март 2000
ЕВ: 2000
Жанр(ови) Пукачка игра од прво лице, Авантура, Прикривање
Режим(и) Самостоен играч

Крадец II: Металното доба (изворно: Thief II: The Metal Age) - прикривачка видео игра од 2000 година, која била развиена од Looking Glass Studios и објавена е од Eidos Interactive. Како и неговиот претходник Крадец: Темниот проект, играта го следи Гарет, мајсторски крадец кој што работи во и околу стимпанковската метропола наречена Градот. Играчот ја презема улогата на Герет додека го разоткрива заговор поврзан со нова религиозна секта. Гарет презема мисии како што се провални кражби и канцеларии, додека се обидува да избегне откривање од стражарите и автоматското обезбедување.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]