TISM

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
TISM
Потекло Мелбурн, Австралија
Жанрови Алтернативен рок
Период на активност 1982-2004
Издавачи Елвис, Мјузикленд, Шок, ФМР, Медмен
Мреж. место www.tism.com.au
Членови
Рон Хитлер-Бараси, Хамфри Б.Флобер, Џок Чиз, Јуџин де ла Хот Кроа Бан, Џон Ст. Пенис, Лес Мизераблес, Токин Блекмен

TISM или This Is Serious Mum (во превод: Ова е вистинска мајка) е австралиска алтернативна рок група, формирана во Спрингвејл, Мелбурн на 30 декември 1982 година, а распадната во 2004 година.

Дискографија[уреди]

  • This Is Serious Mum (1985)
  • Form and Meaning Reach Ultimate Communion (1986)
  • Great Truckin' Songs of the Renaissance (1988)
  • Hot Dogma (1990)
  • Gentlemen, Start Your Egos (1991)
  • The Beasts of Suburban (1992)
  • Australia the Lucky Cunt (1993)
  • Jung Talent Time: The Remixes (1995)
  • Machiavelli and the Four Seasons (1995)
  • Collected Recordings 1986-1993 (1995)
  • Gold! Gold! Gold! For Australia - A BONUS DISC (1996)
  • Machines Against the Rage (1996)
  • www.tism.wanker.com (1998)
  • Att: Shock Records Faulty Pressing Do Not Manufacture (1998)
  • De Rigueurmortis (2001)
  • 2Pot Screama: A 41-Minute Rock Opera in One Act (2001)
  • Best Off (2002)
  • This Is Serious Mum: A Collection of Bedroom Recordings 1982-1992 (2002)
  • The White Albun (2004)

Надворешни врски[уреди]