96 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

96

деведесет и шест
95 96 97
Редно: деведесет и шести
Делители:
Факторизација:
Римски: XCVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

96 (деведесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 95 а претходник на бројот 97.