95 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

95

деведесет и пет
94 95 96
Редно: деведесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: XCV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

95 (деведесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 94 а претходник на бројот 96.