73 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

73

седумдесет и три
72 '73 74
Редно: седумдесет и трет
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

73 (седумдесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 72 а претходник на бројот 74.