Прејди на содржината

465 Алекто

Од Википедија — слободната енциклопедија

465 Алектоастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 13 јануари 1901 година. Привременото име на астероидот било 1901 FW.

Орбита на астероидот 465 Алекто и неговата положба во Сончевиот Систем