Хосе Теодор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Хосе Теодор

Хосе Николас Теодор (13 септември 1976) канадски професионален хокеар, роден на 13 септември 1976 година во Лавал, Квебек, Канада. Неговото потекло е македонско, поточно неговиот татко е Македонец, а мајка му е Шпањолка.