Прејди на содржината

Франтишек Вацлав Мареш

Од Википедија — слободната енциклопедија

Франтишек Вацлав Мареш (Бенешов кај Прага, 12 декември 1922 - 3 декември 1994) бил македонист, професор по славистика на Виенскиот универзитет, кој има извонредни заслуги за афирмацијата на македонистиката во светот.