Прејди на содржината

ФК Јанковец

Од Википедија — слободната енциклопедија

ФК Јанковец е македонски фудбалски клуб од село Јанковец, Општина Ресен. Клубот е оформен во 1921 година, под името Кралевиќ Марко, за време на Кралството СХС.