Селфос

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Селфос

Селфос (исландски: Selfoss) — град во југозападниот дел на Исланд, односно спаѓа во Јужниот регион, брои околу 6.500 жители и е деветти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Рејкјавик и Селфос, заедно со уште неколку градови се сметаат за најважни индустриски, стопански и културни центри на државата.