Разговор со корисник:Pella01

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Добредојде!

Здраво, Pella01, и добредојде на Википедија! Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде!

Welcome!

Hello, and welcome to Wikipedia! We hope that you like this encyclopaedia and that you have decided to be part of it. Here are few articles that may help you if you want to edit here:

We hope that you will enjoy editing here and that you will become a Wikipedian! Please, sign your name when you write your messages on the talk pages by using four tildes (~~~~); this automatically will add your name and the date when the message has been written. If you need any further help, see the Portal/Help, or ask question on this talk page and put the template {{помош}} before the question. Again, welcome! --Brest-bot (разговор) 16:20, 7 февруари 2009 (UTC)

Вашата корисничка сметка[уреди извор]

Ќе ве замолам да ги избришете сите погрдни зборови за македонскиот јазик што е можно поскоро бидејќи тоа се смета за говор на омраза и се навредуваат сите македонски корисници на оваа Википедија. Доколку не го извршите тоа, ќе размислиме за построги мерки сè со цел да се зачува добриот уредувачки дух на македонската Википедија. Ви благодарам, --Никола Стоіаноски 19:41, 24 февруари 2010 (UTC)

Текстот:

На Википедија на скопски и ХЕЛЕНСКИ јазик сум со цел да придонесам за поголема афирмација на скопскиот (Славо-Македонски) јазик во меѓународни рамки. Со секој мој придонес правам корист и за себе и за општеството во целина.

Голем поздрав до сите Корисници и уредувачи кои придонесуваат на Википедија на Славо-Македонски и Хеленски јазик.

да го промените во посоодветен како на пример:

На Википедија на македонски и грчки јазик сум со цел да придонесам за поголема афирмација на македонскиот јазик во меѓународни рамки. Со секој мој придонес правам корист и за себе и за општеството во целина. Голем поздрав до сите корисници и уредувачи кои придонесуваат на Википедија на македонски и грчки јазик.

Доколку ова не сакате да го промените ќе се размислува за санкционирање поради навреди. --Никола Стоіаноски 21:01, 24 февруари 2010 (UTC)

За повеќе видете Википедија:Без лични напади. --Никола Стоіаноски 21:02, 24 февруари 2010 (UTC)
И ова види го.--Никола Стоіаноски 21:04, 24 февруари 2010 (UTC)
Само за информација ова е сериозно прекршување на правилата на МК Вики, така да не се распарвај со мене туку реагирај на промените. Добронамерно ту кажувам.--Никола Стоіаноски 21:07, 24 февруари 2010 (UTC)
Заборави да го смениш ова:
Голем поздрав до сите Корисници и уредувачи кои придонесуваат на Википедија на Славо-Македонски и Хеленски јазик.

И ми смета, стави други знамиња, како на пример грко и кипарско. --Никола Стоіаноски 21:11, 24 февруари 2010 (UTC)

За кандидатурата[уреди извор]

Здраво,
Добредојде на Википедија на македонски јазик. Забележав дека си нов тука и ти посакувам да стекнеш многу пријатели меѓу Македонците. Гледам дека си се кандидирал и за администратор. Мислам дека ако сакаш да бидеш избран за администратор од корисниците на Википедија на македонски јазик не треба уште пред било кој да се произнесе за твојата кандидатура да настапуваш со зборови од типот „Кој си бе ти!“ или со други зборови кои ги навредуваат Македонците и македонскиот јазик. Ти посакувам сѐ најуваво со кандидатурата, а во меѓувреме обиди се да покажеш добронамерност.
Уште еднаш ти посакувам успешна забава на Википедина на македонски јазик и мноооогу пријатели.
Пзодрав,
--Wikimk (разговор) 21:21, 24 февруари 2010 (UTC)

Знаме на Византија[уреди извор]

Знамето на Византија го избришав зошто го има на Комонс, види овде.--Никола Стоіаноски 21:35, 24 февруари 2010 (UTC)

За кандидатурата 2[уреди извор]

Здраво. Ако се предомислуваш и не сакаш да бидеш повеќе кандидиран, тогаш сè што треба да направиш е да напишеш веднаш на почетокот, пред одговорите, дека се повлекуваш од кандидирање. Тогаш процедурата се затвора.Поздрав--Никола Стоіаноски 11:07, 25 февруари 2010 (UTC)

Ре, историја[уреди извор]

Немој те молам, ич не ме интересира тоа, ама баш ич. Туку, пиши си дека македонски зборуваш како мајчин, грчки нула и пиши дека си од Македонија, а не од Јунанистан со лажни места на живеење :) Балканска историја ич не ме интересира, не си го троши времето со мене за таа тема. --Никола Стоіаноски 22:59, 25 февруари 2010 (UTC)
Епа што да ти речам сега, ти немаш читано доволно. Кога ќе прочиташ нешто објективно и повеќе од една реченица каде зборото хеленски означува култура а не националност тогаш ќе ти биде „рамно Куманово“ за историјата. Сега се сега осврни се кон нелажно претставување, зошто е провидно.--Никола Стоіаноски 23:03, 25 февруари 2010 (UTC)
Не ги превртувај речениците те молам, знаеме што си. Дури и на англиската ти рекле да не користиш мајчин јазик :) --Никола Стоіаноски 23:06, 25 февруари 2010 (UTC)
Инаки фала за разговорот ме изнасмеа со филмањево. Да си жив и здрав, ваков „грк“ немам сретнато до сега. Поздрав --Никола Стоіаноски 23:10, 25 февруари 2010 (UTC)
Плус ај да погодам дека не си постар од 17 години? --Никола Стоіаноски 23:12, 25 февруари 2010 (UTC)