Предлошка:Fb

Од Википедија — слободната енциклопедија

{{country data {{{1}}} | flaglink/core | variant = | size = | name = | altlink = Фудбалска репрезентација на | altvar = фудбал

}}

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Опис[уреди извор]

{{fb|nation|variant|size=optional|name=optional}}

Како резултат дава икона од знаме поврзана со викиформатиран линк до статијата за фудбалската репрезентација од соодветната земја.

Параметри
  • nation — Или да се употреби името на земјата или само кратенката од три букви која е одобрена од ФИФА (за целосна листа види овде)
  • variant (опционално) — Специфицира употреба на алтернативно (историско) flag знаме. Параметарот е одреден од соодветната предлошка (вид. овде).
  • size (опционално) — За промена на големината на знамето (не е препорачливо!)
  • name (опционално) — Може да се користи за промена на написот без влијание на линкот.

Употреба[уреди извор]

Поврзано[уреди извор]