Предлошка:Координати-наслов dms

Од Википедија — слободната енциклопедија

Координати: {{{1}}}°{{{2}}}′{{{3}}}″{{{4}}}, {{{5}}}°{{{6}}}′{{{7}}}″{{{8}}}

Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Координати-наслов dms/doc [уреди]

Употреба[уреди извор]

Предлошкава треба да се поставува на дното на страницата, пред категориите, за другите уредувачи секогаш да можат да го најдат.

Ископирајте го овој празен пример:

{{Координати-наслов dms|сте|мин|сек|NS|сте|мин|сек|EW|друго}}

Заменете ги првите полиња означени со сте, мин и сек со вредностите за степени, минути и секунди за северната/јужната географка ширина, а вторите заменете ги со вредностите за источната/западната географска должина. NS треба да се замени со N за север или S за југ, а EW со E за исток или W за запад. Полето друго е изборно и може да се замени со параметари за type:, region: или scale: препознатливи за опслужувачот (како што се type:city и type:landmark). Видете Parameters ((англиски)) за целосна листа.

Намена[уреди извор]

Оваа предлошка ги поставува координатите за латитудата и лонгитудата за местоположбата на местото некаде блиску до насловот на статијата, во зависност од маската што се користи и од тоа дали корисникот е влезен во системот. Со кликнување на координатите се отвора нова страница, експериментален вики-извор на карти, каде што е можен избор на повеќе мрежни места со карти за прикажување на местото.

Други слични предлошки[уреди извор]