Предлошка:Координати-наслов dm

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Координати: {{{1}}}°{{{2}}}′{{{3}}}, {{{4}}}°{{{5}}}′{{{6}}}

Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Координати-наслов dm/doc [уреди]


Оваа предлошка ги поставува координатите во десниот-горен агол на статијата, веднаш под хоризонталната линија што се наоѓа под насловот на статијата.

Користење[уреди извор]

Предлошкава треба да се поставува на дното на страницата, пред категориите и меѓујазичните врски, за другите уредници секогаш да можат да го најдат.

Ископирајте го овој празен пример:

{{Координати-наслов dm|сте|мин|NS|сте|мин|EW|друго}}

Заменете ги првите полиња означени со сте и мин со вредностите за степени и минути за северната/јужната географка ширина, а вторите заменете ги со вредностите за источната/западната географска должина. NS треба да се замени со N за север или S за југ, а EW со E за исток или W за запад. Полето друго е изборно и може да се замени со параметари за type:, region: или scale: препознатливи за опслужувачот (како што се type:city и type:landmark). Видете Parameters ((англиски)) за целосен список.

Други слични предлошки[уреди извор]