Прејди на содржината

Предлошка:Кинески текст

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа страница содржи кинески текст. Без правилна поддршка, може да гледате прашалници, квадрати или други симболи наместо кинески знаци .

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

Оваа предлошка се става на почетокот на статијата за да се предупредат читателите дека може да им требаат посебни пролагодувања за да може правилно да им се прикажат кинеските знаци.

За помала предлошка без слика, користете параметар за празна слика: {{Кинески текст|image=}}

Поврзано

Главна предлошка за предупредување за знаци

Сродни предлошки