Шаблон:Корејски текст

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Hangeul.svg
Оваа страница содржи корејски текст. Без правилна поддршка, може да гледате прашалници, квадрати или други симболи наместо хангул и ханча.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[edit source]

Оваа предлошка се става на почетокот на статијата за да се предупредат читателите дека може да им требаат посебни пролагодувања за да може правилно да им се прикажат корејските знаци.

За помала предлошка без слика, користете параметар за празна слика: {{к орејски текст|image=}}

Поврзано[edit source]

Главна предлошка за предупредување за знаци

Сродни предлошки