Предлошка:Инфокутија Збиено јато

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Инфокутија наменета за статии за збиени ѕвездени јата.

Употреба[уреди извор]

Пример[уреди извор]

{{{name}}}
{{{image}}}
{{{caption}}}
Извор: {{{credit}}}
Податоци од набљудување (епоха {{{epoch}}})
Класа{{{class}}}
Соѕвездие{{{constellation}}}
Ректасцензија{{{ra}}}
Деклинација{{{dec}}}
Оддалеченост{{{dist_ly}}} ({{{dist_pc}}})
Привидна величина (V){{{appmag_v}}}
Привидни димензии (V){{{size_v}}}
Физички особини
Маса{{{mass_msol}}} M ({{{mass_kg}}} кг)
Полупречник{{{radius_arcminsec}}} or {{{radius_ly}}} ({{{radius_pc}}})
Плимен полупречник{{{radius_tidal_arcminsec}}} or {{{radius_tidal_ly}}} ({{{radius_tidal_pc}}})
VHB{{{v_hb}}}
Металичност = {{{metal_fe}}} dex
                Предлошка:M/H dex
Проценета старост{{{age}}}
Забележителности{{{notes}}}
Други ознаки{{{names}}}
Поврзано: Збиено јато, Список на збиени јата

The following parameters can be used to create a globular cluster infobox. Please remove any parameters that are not likely to be useful.

{{Инфокутија Збиено јато
| name =
| image =
| caption =
| credit =
| epoch = 
| class =
| constellation =
| ra = 
| dec = 
| dist_ly = 
| dist_pc =
| appmag_v =
| size_v =
| mass_msol =
| mass_kg =
| radius_arcminsec =
| radius_ly =
| radius_pc =
| radius_tidal_arcminsec =
| radius_tidal_ly =
| radius_tidal_pc =
| v_hb =
| metal_fe = 
| metal_z = 
| age = 
| notes =
| names =
}}

Поврзано[уреди извор]