Предлошка:Инфокутија Артерија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{Name}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

{{Инфокутија артерија}} дава преглед на информации за артерии во телото, овозможува приказ на стислива шема и две слики горе.

Употреба[уреди извор]

Белодробна артерија
десна коморалева комораАортен залистокДволистен залистоклева преткоморадесна преткомораАортаБелодробен залистокТрилистен залистокДолна шуплива венаГорна шуплива венаБелодробна артеријаБелодробна венаDiagram of the human heart (cropped) mk.svg
За сликава
Alveoli diagram.png
Дијаграм на алвеолите со напречен пресек и надворешен изглед.
Податоци
Прекурзорартериско стебло (truncus arteriosus)
Извордесна срцева комора
Венабелодробна вена
Назнаки
Латинскиtruncus pulmonalis, arteria pulmonalis
MeSHA07.231.114.715

Паблонот се повикува со двојни кадрави загради (како што е прикажано десно) и го има следниов код:

{{Инфокутија Артерија
| Name    = Белодробна артерија
| Latin    = truncus pulmonalis, arteria pulmonalis
| GraySubject = 141
| GrayPage  = 543
| Imagemap  = {{Срцев дијаграм 250п}}
| Caption   = Преден поглед на отворено срце (белодробната артерија е горе десно)
| Image2   = Alveoli diagram.png
| Caption2  = Дијаграм на алвеолите со напречен пресек и надворешен изглед.
| BranchFrom = [[десна срцева комора]]
| BranchTo  = 
| Vein    = [[белодробна вена]]
| Precursor  = артериско стебло (''truncus arteriosus'')
| Supplies  = 
| MeshName  = Pulmonary+Artery
| MeshNumber = A07.231.114.715
| Dorlands  = nine/000956217
| DorlandsID = Pulmonary artery
}}

Оваа празна предлошка е наменета за прекопирање во нови статии.

{{Инфокутија Артерија
| Name    = 
| Latin    = 
| GraySubject = 
| GrayPage  = 
| Image    = 
| Width    = 
| Caption   = 
| Image2   = 
| Width2   = 
| Caption2  = 
| BranchFrom = 
| BranchTo  = 
| Vein    = 
| Precursor  = 
| Supplies  = 
| MeshName  = 
| MeshNumber = 
| Dorlands  = 
| DorlandsID = 
}}

Параметри[уреди извор]

Предложните параметри се следниве (се разликуваат мали/големи букви):

Name = македонски назив
Latin = латински назив
GraySubject = предметен број во Греевата анатомија, како на пр.: 189
GrayPage = број на страница во Греевата анатомија, како на пр.: 825
Image = слика за горе (без „Податотека:“)
Width = ширина на сликата горе (во пиксели, по основно — 250)
Caption = опис на сликата горе
Image2 = втора слика горе (без „Податотека:“)
Width2 = ширина на втората слика горе (во пиксели, по основно исто како првата)
Caption2 = опис на втората слика горе
BranchFrom = како на пр. „десна срцева комора
BranchTo = некаков текст
Vein = на пр. „белодробна вена
Precursor = на пр. „артериско стебло“
Supplies = некаков текст
MeshName = MeSH-назив
MeshNumber = MeSH-број
Dorlands = број од URL на Дорландс, како на пр.: nine/000956217 (пред .htm)
DorlandsID = назив на статијата во Дорландс, како на пр. „pulmonary artery“

Највеќето параметри тука почнуваат со голема буква.

Поврзано[уреди извор]