Прејди на содржината

Петар Стојанов

Од Википедија — слободната енциклопедија
Претседателот Петар Стојанов (1952-)

Петар Стојанов (бугарски: Петър Стоянов) бил претседател на Република Бугарија од 1997 до 2002 година. Роден е на 25 мај 1952 во Пловдив, Бугарија. Дипломирал право во Софија во 1976 година. Во октомври 2005 г. Стојанов е избран за претседател на Сојузот на демократските сили.

Тремело