Прејди на содржината

Огњен Спахиќ

Од Википедија — слободната енциклопедија

Огњен Спахиќ ( Подгорица, 1977 ), црногорски писател.

Објавува и пишува проза и книжевна критика во сите релевантни црногорски и други списанија за литература и култура ( Плима, Арс, Либра Либера, Балканик, Содобност ...). Член е на редакцијата на литературното списание „Плима“ . Живее во Подгорица и работи во редакцијата за култура на независниот дневен весник Вести.

Досега има ги има објавено книгите: