ОУ „Гоце Делчев“ - Битола

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Гоце Делчев“

Место
Општина: Битола
Нас. место: Битола
Адреса: 29 ти Ноември бр.13
Местоположба
Основни информации
Основано: 4 декември, 1944
Директор: Биљана Стојковска
Број на ученици: 597
Настава на: македонски и албански
Контактни информации
Мреж. место gocedelcevbt.schools.edu.mk
Зградата во која се учи на албански јазик, од V-VIII одделение

„Гоце Делчев“основно училиште во Битола, општина Битола[1].. Училиштето располага со училиштен простор за двосменско работење според бројот на учениците. Дел од училниците се класично опремени со основниот училиштен мебел, претежно во нижите одделенија, а дел се специјализирани и опремени за кабинетска настава во предметна настава.

Дворната површина е 2.920 m², целосно асфалтирана и дидактички уредена. Затоплувањето на училишните простории во сите згради е со парно греење. Во училиштето работи и библиотека со завиден фонд на книги од 6800 примероци. Во училиштето учат вкупно 669 ученици во 38 паралелки. Од нив 330 ученици се од прво ново до петто одделение во 18 паралелки, а од шесто деветолетка до осмо учат 339 ученици во 20 паралелки.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

Освоени награди[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Регистар на основни училишта“. data.gov.mk. Посетено на 30.01.2021. Проверете ги датумските вредности во: |access-date= (help)