Молив

Од Википедија — слободната енциклопедија
Графитни моливи HB

Молив е предмет кој најчесто е направен од дрво. Во средината се наоѓа графитот кој остава трага на хартија, на дрво и на некои метали.

Моливот како мотив во ументоста[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]


  1. Григор Витез, Песни. Мисла, Македонска книга, Култура, Наша книга и Детска радост, Скопје, 1990, стр. 14.