Кекертарсуак

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Кекертарсуак

Кекертарсуак (гренландски: Qeqertarsuaq) е град во западниот дел на Гренланд, во општината Касуитсуп. Со неговите 845 жители во 2013 година, тој е четиринаесеттиот град по големина на Островот, кој воедно е основан во 1773 година.