Категорија:Права

Од Википедија — слободната енциклопедија

Право е моќ или привилегија на која е овластено едно лице, или пак нешто кое лицето правично може да го бара. Правата служат како правила за меѓудејството помеѓу луѓето, и како такви, тие претставуваат ограничувања за постапките на поединци или групи.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 3 поткатегории од вкупно 3.

Страници во категоријата „Права“

Прикажани се 7 од вкупно 7 страници во категоријата.