Прејди на содржината

Илија Зафировски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Илија Зафировски (Охрид, 1927 - Скопје, 13 октомври 1984), македонски новинар. Тој спаѓа во редот на првата повоена генерација новинари. Работел во весникот „Борба“, а најголем дел од својот новинарски век го поминал во весникот „Нова Македонија“, во кој бил и главен и одговорен уредник. Смртта го затекнала како директор и главен и одговорен уредник на весникот „Трудбеник“.