Ентрена

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ентрена
Ентрена
Ентрена
Ентрена
Место
Местоположба на Ентрена
Местоположба на Ентрена
Координати

42°23′″N, 2°32′″W

Часовен појас CET (GMT +1)
CEЛT (GMT +2)
Општи податоци
Име
- изворно
Ентрена
Entrena
Поштенски број 26375
Автомобилска ознака LO
Управа
Држава Шпанија
Автономна заедница Знаме на Риоха Риоха
Градоначалник Естебан Перес Диес (ПСОЕ)
Географија
Површина 21,03 км²
Надморска височина 559 м
Население
Население 1 451
Густина 69,00 ж/км²

Ентрена — општина во автономна заедница Риоха, Шпанија. Според пописот од 2008 година, провинцијата има 1 451 жител. Населението воглавно се занимава со полјоделство.

Координати: 42°23′N, 2°32′W