Душан Војновиќ

Од Википедија — слободната енциклопедија

Душан Војновиќ (Белград, 11 октомври 1950) е српски актер.

Филмографија[уреди | уреди извор]

Филмографија на глумецот Душан Војновиќ
Год. Име Улога
1970.
1973. Белград или трамвај а на предна врата
1974. Ужичка република Сава
1974. Димитрија Туцовиќ (ТВ серија)
1975. Хитлер од нашиот сокак Југословенски наредник
1975. Песна (ТВ серија)
1976. Ужичка република (ТВ серија) Сава
1976. Поубаво од соновите Милош
1978. Момци од Црвена дуга
1979. Другарчине Лале
1980.
1981. Двобој за јужна пруга Алекса
1981. Берлиниот капут ранувач
1981. Светозар Марковиќ (ТВ серија)
1981. Шеста брзина сликар Пеѓа
1981. Војници (ТВ серија) Боривоје Поткоњак „Уча“
1982. Мојот татко на одредено време работник во сервис
1982. Неделен ручек
1982. Три сестри
1982.  Приказни од работилница сликар Пеѓа
1982. Последен чин Рајко
1983. Мајка Вукосава пишува говор Тома
1984. Пејзажи во магла
1984. Војници Боривоје Поткоњак „Уча“
1985. Една половина на денот Лука
1985. Оркестар на една младост електричар
1985. Falosny princ Омар
1985. Одење на војници, враќање на маршалот Драгољуб Милутиновиќ
1986. Мисија на мајорот Атертон Владо Зечевиќ
1987. Резервисти
1987. Криминалци Сима
1988. Сентиментална приказна Павле
1989. Недела од девет до пет
1990.
1993. Игра на пионите (краток филм)
1995. Трета срећа Ник

Надворешни врски[уреди | уреди извор]