Прејди на содржината

Википедија:Обука на наставници (ГЛАМ Македонија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Обука на наставници“

Обука на наставници - проект на Здружението на граѓани „ГЛАМ Македонија“ и Википедија на македонски јазик. Проектот има за цел да овозможи поголема свесност на наставнио кадар во Македонија за проектите на Викимедија, обука на наставниците за тоа како се користи Википедија во училница и други сродни активности.

Планирани активности[уреди извор]

Работата на овој проект ќе биде фокусирана на:

  • Предавања;
  • Одржување на семинари, обуки и конференции за наставници;
  • Организирање на работилници со практични вежби за користење и уредување на Википедија;
  • Останати подобрувања на квалитетот на Википедија на македонски јазик во соработка со наставниците.

За сите информации околу тоа како да се вклучите во овој проект, оставете порака или испратете електронска порака на:

Спроведени активности 2017[уреди извор]

  • На 20 април 2017 година се одржа првата обука под наслов: „Вики конференција за наставници“
  • На 19 октомври 2017 година се одржа втората обука

Спроведени активности 2018[уреди извор]

Поврзано[уреди извор]

Галерија[уреди извор]