Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки натпревари (ГЛАМ Македонија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Уредувачки натпревари“

Уредувачки натпревари се повеќедневни уредуања на статии на одредена тема, што Здружението ГЛАМ Македонија започна да ги реализира од март 2017 година. Идејата и целта на организирањето на уредувачки маратон е да се создадат нови статии, како и да се подобрат постоечките на Википедија на македонски јазик. Добредојдени се сите заинтересирани.

За сите информации околу тоа како да се вклучите во уредувачки натпревар како член на жири или предлагач на тема, оставете порака или испратете електронска порака на Корисник:Виолетова.

Уредувачки натпревари 2017

[уреди извор]
  • Ова е уредувачки натпревар кој се одржа во периодот од 4 март до 9 април 2017 година, на тема жени.