Википедија:Образовна програма:ООУ „Круме Кепески“ 2018

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лого на Образовната програма на Википедија

Образовната програма на Википедија во ООУ „Круме Кепески“ има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии од разни области на Википедија на македонски јазик од страна на учениците на основното училиште „Круме Кепески“ во Скопје. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Потфатот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на потфатот и соодветните потстраници содржат основни принципи кои би требало да помогнат во насочување на работата.

Работата на учесниците во овој образовен потфат е насочена кон остварување на следните цели:

  • создавање нови квалитетни статии од различни области;
  • подобрување на квалитетот и надополнување на постоечките статии;
  • зголемување на обемот на стручни содржини од различни области на македонски јазик.

Членови[уреди извор]

Бр. Корисник Статија Придонеси
1 Корисник:Иван Ѓорѓиовски Фоја (пештера) (Н) + додадена слика на Ризницата
2. Корисник:Sara Milenkovskaa Домачка Река (Н) Придонеси
3. Корисник:BazeJ22 Бучало (река) (Н) Придонеси
4. Корисник:Martin20003 Бериш Река (Н) Придонеси
5. Корисник:Кошаркарката Зркле (П) Придонеси
6. Корисник:Ива Ристовскаааа Бешишка Река (Н) Придонеси
7. Корисник:Viktor175 Беличица (река) (Н) Придонеси
8. Коринсик:Дамјан Ивановски Бетева Река (Н) Придонеси
9. Корисник:Elena.mihajloska10 Блатешница (Н) Придонеси
10. Корисник:Marija12121 Бериш Река (неуспешен обид да се објави страницата поради малку бајти)
11. Корисник:Брајковска Елеонора / (неуспешен обид да се објави страницата поради малку бајти)

Галерија[уреди извор]

Предавање (13.02.2018)
Уредувачки час (23.05.2018)