Википедија:ВикиПроект Вики жени во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:ЖЕНИ

Вики жени во Македонија е проект кој потекнува од идејата и кампањата за вклучување на поголем број жени уредувачи на Википедија. Од таму се роди овој проект во кој здружението СПОДЕЛЕНО ЗНАЕЊЕ Скопје во соработка со повеќе организации во Македонија ќе одржи сесии за обука на женски лица. Проектот го започнуваме во соработка со здруженијата: ХОПС, Здружение на Србите во Македонија и неформалното здружение „Бори се женски“.

Општите цели на проектот се во склад со начелните цели на движењето на Викимедија:

 1. Промовирање на самото движење и неговите вредности меѓу поголем број жени, кои се целна група.
 2. Зголемување на учеството на жени уредувачи на проектите на Википедија.
 3. Воспоставување на соработка меѓу здружението СПОДЕЛЕНО ЗНАЕЊЕ Скопје и женските организации во регионот.

Поддршка[уреди извор]

Покрај обуките и сесиите кои се одвиваат во живо, заедницата Викимедија ви стои на располагање како поддршка при создавање на статии во период надвор од сесиите. Списокот на администратори на кои можете да им се обратите за помош е ОВДЕ. За какви било дополнитени потреби ви стојат на располагање следниве корисници и администратори:

Пријавување на учесници[уреди извор]

Ако сте учесник во овој проект, тука додајте го своето име користејќи четири тилди (~~~~).

Список[уреди извор]

 1. - Vikiniki1 (разговор) 12:07, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 2. - Lidutryfly (разговор) 12:09, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 3. - GonxheBBB (разговор) 12:11, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 4. - Monny20 (разговор) 12:13, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 5. - Turebure (разговор) 12:15, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 6. - Kostadinka petrova (разговор) 12:17, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 7. - Sanjapm (разговор) 12:18, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 8. - Zlic67 (разговор) 12:19, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 9. - Sonceto (разговор) 12:20, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 10. - Gordi (разговор) 16:47, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 11. - Jovanamilkovic (разговор) 16:49, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 12. - ZMilinkovic (разговор) 16:51, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 13. - Jasminai357 (разговор) 16:53, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 14. - Daniela.stankovska (разговор) 16:55, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 15. - RoseBlack2112 (разговор) 16:57, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 16. - Trencic (разговор) 16:57, 19 април 2015 (CEST)[одговори]
 17. - VesnaM991 (разговор) 11:34, 25 април 2015 (CEST)[одговори]
 18. - Vesna bogeska (разговор) 11:25, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 19. - Kristina Kalemdzikj (разговор) 11:26, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 20. - Fruru (разговор) 11:27, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 21. - Ivana m98 (разговор) 11:28, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 22. - Jasminkamirkovic (разговор) 11:28, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 23. -Aleksandra tasic (разговор) 16:27, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 24. -Bilana.b (разговор) 16:27, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 25. -Вањалара (разговор) 16:29, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 26. -Kikka st90 (разговор) 16:31, 26 април 2015 (CEST)[одговори]
 27. Emilijajordanovska (разговор) 11:31, 9 мај 2015 (CEST)[одговори]
 28. Elidija (разговор) 11:34, 9 мај 2015 (CEST)[одговори]
 29. Vikinata (разговор) 13:43, 9 мај 2015 (CEST)[одговори]
 30. Aneta2321 (разговор) 11:19, 13 мај 2015 (CEST)[одговори]
 31. Gretutee (разговор) 12:14, 13 мај 2015 (CEST)[одговори]
 32. Kosmoselis (разговор) 12:48, 13 мај 2015 (CEST)[одговори]
 33. Vaidalialiaa (разговор) 12:50, 13 мај 2015 (CEST)[одговори]
 34. Agneskatabel (разговор) 12:52, 13 мај 2015 (CEST)[одговори]
 35. --Emka21 (разговор) 13:22, 16 мај 2015 (CEST)[одговори]
 36. --Univerzum81 (разговор) 13:32, 16 мај 2015 (CEST)[одговори]
 37. --Дијана123 (разговор) 13:35, 16 мај 2015 (CEST)[одговори]
 38. --Ива Петрова (разговор) 12:36, 23 мај 2015 (CEST)[одговори]
 39. --Suzjo966 (разговор) 15:56, 24 мај 2015 (CEST)[одговори]
 40. --Zaklinamisikstef (разговор) 19:13, 26 мај 2015 (CEST)[одговори]
 41. --Vladanka90 (разговор) 19:19, 26 мај 2015 (CEST)[одговори]
 42. --JasminaRJ (разговор) 19:20, 26 мај 2015 (CEST)[одговори]
 43. --Jovana,ceca (разговор) 19:21, 26 мај 2015 (CEST)[одговори]
 44. --Aleksandar161199 (разговор) 19:22, 26 мај 2015 (CEST)[одговори]
 45. --ChinagirlMk (разговор) 12:17, 29 мај 2015 (CEST)[одговори]
 46. --DexterMM (разговор) 12:18, 29 мај 2015 (CEST)[одговори]
 47. --Klank (разговор) 12:20, 29 мај 2015 (CEST)[одговори]
 48. --Lady Jefferson (разговор) 12:21, 29 мај 2015 (CEST)[одговори]
 49. --SirIntegra (разговор) 12:22, 29 мај 2015 (CEST)[одговори]
 50. --Magdalena Gjorgjevik (разговор) 13:21, 31 мај 2015 (CEST)[одговори]
 51. - Lidijastojanovic (разговор) 17:24, 2 јуни 2015 (CEST)[одговори]
 52. - Minovska (разговор) 11:38, 12 јуни 2015 (CEST)[одговори]
 53. - Stefani Nedelkovska (разговор) 12:09, 12 јуни 2015 (CEST)[одговори]
 54. - Cilimingas (разговор) 13:39, 12 јуни 2015 (CEST)[одговори]
 55. -Daniluka (разговор) 15:13, 14 јуни 2015 (CEST)[одговори]
 56. -Mima Stancevska (разговор) 15:38, 14 јуни 2015 (CEST)[одговори]