Буково (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Буково е име што се употребува за повеќе поими поврзани со Македонија.

Македонија
Егејска Македонија
  • Буково — напуштено село во Драмско, денес во Грција
Пиринска Македонија
  • Буково — село во Општина Гоце Делчев, денес во Бугарија