Прејди на содржината

Бруто регионален производ

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бруто регионалниот производ на метрополитенската област, т.е. БМП или БРП, е една од неколкуте мерки за големината на нејзината економија. Слично на БДП, БРП е дефиниран како пазарна вредност на сите финални добра и услуги произведени во метрополитенската област во дадениот период на време.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

УНСТАТС (2010) Бруто регионален производ (БРП): Вовед